De Danske Mejeriers Maskinfabrik

Havde fritidsjob som arbejdsdreng her de 2 sidste år af min gymnasietid i filialen i Stilling ved Århus.

Min interesse for mekanik og elektronik blev opdaget af en ingeniør der udover interessante arbejdsopgaver med reparation af røremaskiner også brugte mig i et nyt projekt omkring rensning/vedligeholdelse af gårdkøletanke. Jeg udførte noget af det elektriske arbejde i en demonstrations opstilling der skulle bruges på udstillinger og messer. Om projektet senere førte til salg fik jeg desværre aldrig at vide.

Efter 2. Verdenskrig opstod en betydelig rustfri stålindustri i Kolding-området. Modervirksomheden var De Danske Mejeriers Maskinfabrik (DDMM), hvis rødder går tilbage til 1888. Fra denne virksomhed er der siden 1950'erne knopskudt en lang række større og mindre rustfri stålvirksomheder, ligesom en lang række understøttende virksomheder er skudt op. Det anslås, at der arbejder godt 2.000 mennesker i den rustfri stålindustri i Kolding-området. Hertil skal føjes medarbejdere i tilknyttede virksomheder.
 

Mere information her
 

Grundlagt som K. Hansen & Schrøders Maskinfabrik, navneændring til ovenstående 1905. Sammensluttet med A/S Paasch & Silkeborg Maskinfabrikker til Pasilac A/S 1977. Filialer i København, Odense, Stilling, Ålborg og Holstebro.

I Danmark blev der med tiden tre større konkurrerende maskinfabrikker - i Silkeborg, Horsens og Kolding - med speciale i mejeriudstyr. Silkeborg Maskinfabrik var langt den mest eksportorienterede af de tre virksomheder. Sammenslutningen af de danske virksomheder skete i to tempi.
I 1962 blev virksomhederne i Silkeborg og Horsens slået sammen til Paasch og Silkeborg. De Danske Sukkerfabrikker fuldendte fusionen ved at købe alle tre virksomheder i 1975 og danne koncernen Pasilac A/S i 1977.